Сприяння Індонезії дуже важливе для відновлення миру – Зеленський

Сприяння Індонезії дуже важливе для відновлення миру – Зеленський

Укрінформ
Сприяння Індонезії є дуже важливим для відновлення миру, а чим швидше закінчиться війна, розв'язана росією, тим швидше можна буде повернути нормальну економічну і політичну ситуацію.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав за підсумками переговорів із Президентом Індонезії Джоко Відодо у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші перемовини сьогодні, я вважаю, це крок для зміцнення глобальної антивоєнної коаліції всіх сумлінних держав, які можуть повернути і гарантувати світу стабільність... Сприяння Індонезії як головуючого і учасника "Двадцятки" ( G20 - ред) надзвичайно важливе для відновлення миру", - сказав Зеленський.

Читайте також: Індонезія планує взяти участь у повоєнній відбудові лікарень на Київщині - президент

Він додав, що чим швидше закінчиться розв'язана росією війна на українській землі, тим швидше можна буде повернути нормальну економічну і політичну ситуацію.

"На переговорах сьогодні ми приділили увагу всім ключовим питанням глобального порядку денного , передусім маємо зробити все можливе, щоб зняти російську блокаду українських морських портів і відновити аграрний експорт нашої держави у повному обсязі", - розповів глава Української держави.

Зеленський наголосив, що росія шантажує світ голодом, заблокувала постачання продовольства з України, яке відігравало стабілізуючу роль для світового ринку.

Читайте також: Президент Індонезії закликав зробити все можливе для розблокування експорту зерна з України

Він також подякував Відодо за перший в історії дипломатичних відносин візит президента Індонезії в Україну і перший візит лідера азійської держави до Києва від початку повномасштабної російської війни.

Зеленський наголосив, що Україна високо цінує підтримку народу Індонезії та особисто президента Джоко Відодо в цей час війни за свободу й незалежність нашої держави.

Як повідомлялося, президент Індонезії Джоко Відодо прибув до Києва вранці 29 червня. Під час візиту він побував у Ірпені Київської області.

30 червня президент Індонезії відвідає москву, де зустрінеться з путіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-