Зеленський – білорусам: Вас втягують у війну, але не дайте нікому вирішувати за вас

Зеленський – білорусам: Вас втягують у війну, але не дайте нікому вирішувати за вас

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський звернувся до громадян Білорусі російською мовою та закликав їх, незважаючи на те, що їх втягують у війну, не дати нікому вирішувати за них.

Як передає Укрінформ, про це Президент сказав під час вечірнього відеозвернення.

"И отдельно хочу обратиться сегодня к гражданам беларуси. К людям – и гражданским, и в погонах. Вас втягивают в войну. И даже активнее, чем это было в феврале и в весенние месяцы. В Кремле за вас уже всё решили – ваши жизни для них ничего не стоят. Но вы не рабы и не пушечное мясо. Вы не должны умирать. И вы в силах не дать никому решать за вас, что вас ждет дальше", - сказал Зеленский.

Він додав, що народ Білорусі підтримує Україну, а не війну, і саме тому всіх білорусів російське керівництво і хоче втягнути у війну, хоче посіяти ненависть між нами.

Читайте також: pосія планує перекинути у білорусь тактичну авіацію - розвідка

"От простых людей беларуси сейчас зависит очень многое. И я знаю, что вы можете не участвовать в этой войне. Ваши жизни принадлежат только вам, а не кому-то в кремле", - додав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України з посиланням на свого представника Вадима Скібіцького поінформувало, що армія білорусі не здатна самостійно, без участі російської федерації, вести наступ, проте кремль тримає в резерві третину своїх батальйонних тактичних груп. За даними Скібіцького, на даний момент армія білорусі тримає лише сім батальйонів, які на ротаційній основі розміщуються біля кордонів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-