Премʼєрка Данії виступила у Раді: Ніхто не хоче, щоб українці програли війну з рф

Премʼєрка Данії виступила у Раді: Ніхто не хоче, щоб українці програли війну з рф

Фото, відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен запевнила у готовності посилювати санкції проти рф, надавати Україні необхідну допомогу та підтримати кандидатство країни в Євросоюзі.

На цьому вона наголосила під час свого виступу у Верховній Раді України, передає Укрінформ.

«Шановні українці, від імені народу Данії хочу висловити свою глибоку повагу. Ви боретеся не лише за свою країну, ви боретеся за свободу всіх країн і за всі цінності. Ви маєте виграти, бо ніхто не хоче, щоби цю війну ми програли», - зазначила вона.

Фредеріксен зауважила, що Данія та весь світ стоїть з українцями, згадавши про санкції проти рф для послаблення її економіки. «І ми ще не закінчили. Данія готова далі накладати санкції та чинити тиск проти російської навали та путіна», - підкреслила премʼєрка.

Очільниця уряду також відзначила той факт, що Данія поставляє зброю, надає гуманітарну та фінансову допомогу, і пообіцяла надалі робити все можливе для забезпечення України всім необхідним.

Крім того, Фредеріксен привітала прагнення Української держави приєднатися до Європейського Союзу, констатувавши, що Данія підтримує надання статусу кандидата.

Читайте також: Данія підтримує надання Україні статусу кандидата в ЄС - Кулеба

«Ви знаєте, шлях до членства в ЄС може бути тривалим. Є ті вимоги, які треба виконати, цього не можна змінити, але ми підтримуємо вас у кожному кроці. Ви належите до Європи та Європа належить вам», - наголосила вона.

Насамкінець Фредеріксен заявила про впевненість у перемозі України у війни з росією, а також висловила переконання, що після неї постане нова сильна Україна: «Демократія переможе, мир відновиться та ви будете вільними!»

Як повідомляв Укрінформ, 21 червня Президент Володимир Зеленський подякував Португалії і Данії за підтримку надання Україні статусу кандидата у члени ЄС за підсумками телефонних розмов з прем’єр-міністрами цих країн.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-