Мін’юст опрацьовує порядок стягнення у держвласність майна й активів заборонених судом партій

Мін’юст опрацьовує порядок стягнення у держвласність майна й активів заборонених судом партій

Укрінформ
Міністерство юстиції розробляє проєкт постанови Кабінету Міністрів, яка унормує порядок стягнення з забороненої судом партії активів і майна у власність держави.

Про це повідомила заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

“Ми на сьогодні якраз розробляємо постанову, оскільки у нас був обов’язок це зробити протягом двох місяців з 18 травня. Ми зараз у активній фазі розробки цього порядку”, - сказала Коломієць.

За її словами, проєкт постанови передбачатиме, зокрема, пошук майна забороненої партії.

“Це означає, що ми маємо встановити всі рахунки як самої партії, так і її територіальних підрозділів. Маємо встановити наявність усього нерухомого майна. Міністерству юстицї це неважко, у нас, власне, реєстри і є. Але окрім того ми маємо встановити наявність і корпоративних прав, іншого будь-якого права власності”, - пояснила Коломієць.

Читайте також: В Україні можуть заборонити ще 17 партій - Мінюст

Далі, за її словами, необхідно накласти арешт на це майно, аби унеможливити його продаж, передачу чи інше використання політсилою.

"По 11 партіях ми це зробили - все майно, яке нам вдалося встановити, в тому числі й банківські рахунки, були заарештовані ще в той момент, коли ми подали позови (про заборону діяльності партій - ред.). І надалі в тому ж порядку, який розробляємо, ми так само передбачаємо, які органи державної влади будуть розпоряджатися і в принципі кому буде передаватися у відання те чи інше майно”, - сказала заступниця міністра юстиції.

Як повідомлялося, 18 травня 2022 року набув чинності Закон № 2243-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-