Україна розпочала процес інтеграції в Ініціативу трьох морів – Кондратюк

Україна розпочала процес інтеграції в Ініціативу трьох морів – Кондратюк

Укрінформ
Україна розпочала процес інтеграції в Ініціативу трьох морів як партнер цього об’єднання.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Апарату Верховної Ради, про це заступник Голови ВРУ Олена Кондратюк заявила під час сьомого саміту Тримор’я у Ризі (Латвія).

"Україна сьогодні (20 червня – ред.) розпочала процес інтеграції в Ініціативу трьох морів як партнерка цього об’єднання", — наголосила вона.

Кондратюк повідомила, що під час сьогоднішньої президентської сесії з ініціативи президента Польщі Анджея Дуди учасники підтримали внесення до Декларації позиції про початок інтеграції України в Ініціативу трьох морів як партнерки відповідного об’єднання.

Віцеспікер українського парламенту підкреслила, що Україна дуже зацікавлена стати членом та активною учасницею цієї ініціативи.

Водночас Кондратюк запросила всіх країн-членів до участі в післявоєнній відбудові України.

На порядку денному цьогорічного саміту Тримор’я: економічне зростання регіону, геополітична й безпекова ситуація, інвестиційна привабливість, енергетична безпека, діджиталізація та кібербезпека. Крім цього, саміт фокусується на тому, як Ініціатива трьох морів може допомогти Україні протистояти російській агресії та відбудувати свою інфраструктуру.

Читайте також: Саміт Тримор’я розгляне питання допомоги Україні

Як повідомлялося, започаткована у 2015 році президентами Польщі Анджеєм Дудою та Хорватії Коліндою Грабар-Китарович Ініціатива трьох морів, тобто створення партнерського блоку від Балтійського до Чорного та Адріатичного морів, спрямована на поглиблення інтеграції країн Центральної та Східної Європи. Проєкт об’єднує 12 країн Центрально-Східної Європи, які є членами ЄС: чотири країни Вишеградської групи, країни Балтії, Австрію, Хорватію, Румунію, Словенію та Болгарію. Основний акцент Ініціативи спрямовується на розвиток інфраструктурних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-