В Україні невдовзі розпочне роботу спецпредставник у справах Африки – Зеленський

В Україні невдовзі розпочне роботу спецпредставник у справах Африки – Зеленський

Укрінформ
В Україні у межах активізації діалогу з Африканським континентом незабаром розпочне роботу спеціальний представник у справах Африки.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у зверненні до країн – учасниць Африканського Союзу, передає кореспондент Укрінформу.

«Я започаткував нову політику України щодо Африки. Саме під час моєї каденції затверджена перша стратегія розвитку відносин України з державами Африки. Буде активізований діалог з усіма країнами континенту. Найближчим часом запрацює спеціальний представник України у справах Африки. Я хочу, щоб ми повністю розуміли одне одного та взаємодіяли без посередників заради наших спільних інтересів», - сказав глава держави.

Він поінформував, що за його дорученням готується перше в українській історії регіональне турне міністра закордонних справ Дмитра Кулеби державами Субсахарської Африки. Розвиватиметься й міжпарламентський діалог, для чого ініційовано візити в країни Африки представників Верховної Ради.

Читайте також: Німецька залізниця з липня планує долучитися до експорту українського зерна

Водночас Зеленський запросив представників Африканського Союзу відвідати Україну, щоб поновити зв’язки на двосторонньому рівні. Він також запропонував розпочати підготовку політико-економічної конференції Україна – Африка.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України, проводить масовані обстріли та бомбардування українських міст і сіл, чинить терор проти мирного населення на тимчасово захоплених територіях.

У результаті бойових дій та блокади українських морських портів в Україні виявилися заблокованими понад 20 мільйонів тонн зерна, що були призначені для експорту в межах Всесвітньої продовольчої програми ООН, що поставило цілу низку уразливих країн, особливо у Африці, перед загрозою голоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-