НАБУ завершило розслідування справи про хабарництво «слуги» з Київради

НАБУ завершило розслідування справи про хабарництво «слуги» з Київради

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили слідство у справі щодо одержання 1,39 млн гривень неправомірної вигоди депутатом Київської міської ради.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає Укрінформ.

"Прокурором САП та детективами НАБУ завершено досудове розслідування у провадженні стосовно депутата Київської міськради (голови однієї з постійних комісій Київради), його помічника, директора КП, двох заступників директорів КП, а також наближеної до депутата особи, яких викрито на одержанні 1,39 млн гривень неправомірної вигоди", - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що депутат Київради у змові зі своїм помічником, директором КП та заступниками директорів двох КП та наближеної до депутата особи, організували схему одержання неправомірної вигоди за забезпечення перемоги у електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі заздалегідь визначених компаній та забезпечення безперешкодного використання цих точок.

Читайте також: Трубіцина «відпустили» з партії на час слідства у справі про хабар

"У рамках розслідування було встановлено сім таких локацій у Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському та інших районах. За свої послуги учасники злочинної схеми запропонували надати їм 1,39 млн гривень на рік", - уточнюється у повідомленні.

Фігурантів справи правоохоронці викрили у лютому 2022 року під час передачі частини обумовлених коштів, а саме - 1,26 млн гривень. Дії фігурантів були кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. За інформацією САП, наразі матеріали кримінального провадження уже відкрито стороні захисту.

Як повідомляв Укрінформ, викритим на хабарі депутатом Київради є представник партії "Слуга народу" Владислав Трубіцин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-