Зеленський і Дуда скоординували позиції перед самітом Тримор'я

Зеленський і Дуда скоординували позиції перед самітом Тримор'я

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів розмову з Президентом Польщі Анджеєм Дудою, під час якої лідери скоординували позиції перед самітом Тримор'я.

Про це глава Української держави повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

"Провів розмову з Президентом Польщі Анджеєм Дудою. Подякував за незмінну вагому оборонну допомогу, а також за підтримку надання Україні статусу кандидата в члени ЄС. Скоординували позиції перед самітом Тримор'я", - зазначив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, саміт лідерів Ініціативи трьох морів (Тримор’я) відбудеться 20-21 червня у Ризі, обговорюватиметься й співпраця з Україною.

Читайте також: У Польщі розраховують на швидке затвердження всіма країнами ЄС статусу України як кандидата на членство

Започаткована у 2015 році президентами Польщі Анджеєм Дудою та Хорватії Коліндою Грабар-Китарович Ініціатива трьох морів, тобто створення партнерського блоку від Балтійського до Чорного та Адріатичного морів, спрямована на поглиблення інтеграції країн Центральної та Східної Європи. Проєкт об’єднує 12 країн Центрально-Східної Європи, які є членами ЄС: країни Вишеградської групи, країни Балтії, Австрію, Хорватію, Румунію, Словенію та Болгарію. Основний акцент Ініціативи спрямовується на розвиток інфраструктурних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-