Рада звернеться до ЄС щодо підтримки надання Україні статусу країни-кандидата

Рада звернеться до ЄС щодо підтримки надання Україні статусу країни-кандидата

Укрінформ
Верховна Рада схвалила проєкт постанови про звернення парламенту до держав-членів Європейського Союзу та інституцій щодо підтримки надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС.

Про це народний депутат зі "Слуги народу", голова підкомітету з питань Регламенту ВР Павло Фролов написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Постановою 7471 звернулись до держав-членів Євросоюзу та інституцій ЄС щодо підтримки надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС та закликали парламенти та уряди держав-членів ЄС, а також інституції ЄС здійснити всі необхідні кроки для негайного надання цього статусу Україні. Крім цього, знову закликали посилити санкційний тиск на росію та білорусь, зокрема, щодо повного ембарго на всі російські енергоносії, санкцій проти фінансового сектору, продовження персональних санкцій, блокади російських суден та портів», - зазначив Фролов.

За його словами, ухвалено постанову 7430 , яка передбачає звернення до урядів та парламентів іноземних держав щодо припинення дії договорів із країною-агресором рф про уникнення подвійного оподаткування, що сприятиме збільшенню економічного тиску на росію задля зупинення її військової агресії.

Читайте також: Євросоюз має полегшити приєднання нових членів - Шольц

Також проголосована постанова 7450 щодо звернення до комітетів ООН з прав людини, з прав дитини, Міжнародного суду ООН в Гаазі, Верховного комісара ООН у справах біженців про порушення російською федерацією міжнародних договорів та конвенцій та про неприпустимість передання в сім’ї російських громадян українських дітей, викрадених та примусово вивезених до держави-агресора, інших країн або в межах окупованих територій України, додав парламентарій.

Як повідомляв Укрінформ, 17 червня Єврокомісія порекомендувала Європейській раді підтвердити перспективу України стати членом ЄС та надати їй статус кандидата.

Представники Європейської ради проведуть предметну дискусію щодо надання Україні статусу держави-кандидата в члени Євросоюзу на засіданні 23-24 червня.

З 24 лютого в Україні триває російська воєнна агресія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-