У суді тривають 16 процесів стосовно заборони партій - Малюська

У суді тривають 16 процесів стосовно заборони партій - Малюська

Укрінформ
У Восьмому апеляційному адміністративному суді у Львові одночасно відбуваються 16 судових процесів щодо заборони політичних партій.

Про це міністр юстиції Денис Малюська повідомив у ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

“У нас у Восьмому апеляційному адміністративному суді у Львові зараз перебувають одночасно аж 16 судових процесів. Щодо шести політичних партій рішення уже винесено. Щодо наступних ми очікуємо прийняття рішень уже найближчим часом”, - розповів Малюська.

Зокрема, він згадав рішення суду першої інстанції стосовно заборони партії “Наші”.

“Щодо тих, які заборонені судом першої інстанції, безумовно, найгучніша - це партія “Наші”, очолювана паном Мураєвим... Зараз очікуємо, чи подадуть вони апеляційну скаргу, але вже на цьому тижні буде розгляд також інших гучних партій, зокрема, ОПЗЖ і зокрема Партія Шарія. Залежить від суду, безумовно, але, можливо, цього тижня будуть рішення і щодо цих політичних партій”, - сказав міністр юстиції.

Читайте також: В Україні заборонили уже шість проросійських партій

Він також прокоментував можливість реєстрації Мураєвим нової політичної сили після заборони очолюваної ним партії “Наші”.

“Поки що особливо нічого не заважає, теоретично. Практично заважає, тому що на період воєнного часу ми нових політичних партій не реєструємо. Така реєстрація буде відкрита, але трішки пізніше. У нас і так вистачає політичних партій. Є ще й технічні складності, але знову ж таки це тимчасовий захід”, - зазначив Малюська.

Водночас він пояснив, що й надалі зареєструвати політичну партію буде так само непросто.

Читайте також: Суд заборонив Соціалістичну партію України

“А в чому сенс? Якщо сповідувати проросійськість - ну ми ще один, два, три, десять позовів подамо з таким самим результатом. А створити партію - це складно, це ресурсно, це дорого... Ну, можемо пограти в таку гру - "кішки-мишки”, - додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 14 червня Восьмий апеляційний суд Львова ухвалив рішення про заборону діяльності партії "Наші" Євгенія Мураєва.

Фото: minjust.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-