КСУ не зміг обрати голову суду

КСУ не зміг обрати голову суду

Укрінформ
Жоден кандидат на посаду голови Конституційного Суду України під час виборів у вівторок не отримав необхідну кількість голосів. Повторні вибори мають пройти не пізніше 15 липня цього року.

Про це Уповноважена Верховної Ради України у Конституційному Суді України, народний депутат із парламентської фракції «Слуга народу» Ольга Совгиря поінформувала у Телеграмі, передає Укрінформ.

Вона заявила, що у вівторок відбулися вибори голови КСУ, проте жоден кандидат на цю посаду не переміг.

«Жоден кандидат на цю посаду не отримав необхідну кількість голосів суддів. Не пізніше 15 липня Суд має провести повторні вибори», - поінформувала народний депутат.

За її словами, відповідно до Конституції, закону та регламенту КСУ вибори голови Конституційного Суду відбуваються шляхом таємного голосування суддями, і обраним вважається кандидат, за якого проголосує не менше 10 суддів.

При цьому Совгиря зазначила, що, якщо жоден із кандидатів на посаду голови КСУ не одержав необхідну кількість голосів, проводяться нові вибори не пізніше ніж через місяць з дня проведення попередніх виборів голови Конституційного Суду України.

Читайте також: Призначена замість Тупицького суддя КСУ склала присягу

Як повідомлялося, 15 травня добіг кінця дев’ятирічний термін повноважень судді КСУ у Олександра Тупицького. Заступник голови КС Сергій Головатий видав розпорядження про припинення з ним трудових відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-