Зеленський заявив, що в нього немає бажання з кимось політично боротися

Зеленський заявив, що в нього немає бажання з кимось політично боротися

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що у нього наразі немає бажання, сил і енергії з кимось політично боротися.

Про це він сказав під час спілкування з журналістами, передає кореспондент Укрінформу.

"У мене немає бажання, сил і енергії, у принципі, боротися політично з кимось. Я не бачу в цьому навіть змісту і розумної поведінки людини. Перш за все Президента. Для чого мені це?" - сказав глава держави.

Серед іншого, Зеленський заявив, що раніше було прийнято рішення про те, що чиновники не виїжджають з держави.

"Усі - депутати - не депутати, президенти - не президенти - не виїжджають. Я це своїм прикладом показую. Не тому, що я найкращий. Ні, тому що якщо я буду виїжджати, то й вони мають право. Виїжджають тільки у тих випадках, коли ці зустрічі стосуються суто України, ситуації з війною. І на це є три причини: санкції, фінанси, зброя. (Щодо вирішення цих питань - ред.) будь-хто може виїжджати. А більше не можна політикам виїжджати", - поінформував Президент.

Читайте також: Зеленський - про завершення війни: Нас намагаються підштовхнути до невигідного результату

Він зауважив, що після першого місяця війни у країну повернулася політика, бо "сумно якось воно так, що хтось воює, а хтось - десь там, скажімо так". Але при цьому Зеленський сказав, що не має ні до кого претензій. За його словами, його навіть політичні звернення до нього не цікавлять.

"На самому початку (війни - ред.) ми домовилися, що ми всі - на місці. Ми всі довіряємо (одне одному - ред.), ми забули все, що було раніше, на місці працюємо на державу і на перемогу. Я вважаю, що це найголовніше. А потім у нас дехто почав на рівні місцевих влад, місцевих СБУ, прокурорів і депутатів тощо - бігти. Хочу нагадати, що в тих чи інших окупованих частинах нашої держави - просто бігли. Тому було прийнято рішення, що ніхто нікуди не біжить і не кидає, бо якщо хтось кудись виїжджає, то він - дезертир, ось і все", - уточнив Президент.

За його словами, в Україні є багато людей, які знаходили можливість бити себе у груди і казати, що його треба випустити.

"І там різні були люди. Були і прокурори, і СБУшники, і депутати різного рівня, колишні і сьогоднішні. Хтось вивозив гроші, хтось ще щось. Хтось якісь картини вивозив", - сказав Зеленський.

Читайте також: Українцям не варто розслаблятися, бо ситуація може повернутися дуже непрогнозовано - Президент

Серед іншого він заявив, що постфактум дізнався про те, що якась людина у сумках гроші за кордон вивозила.

"А навіщо потім зворотно тут їх (тих, хто виїхав - ред.) бачити? На яку вони державу працюють? Якщо вони у сумках гроші вивезли... Ніхто нікому нічого не блокує, навпаки - якщо хочуть поїхати, то нехай їдуть, але для чого потім повертатися? Ти з результатом повертаєшся або ти гастролер? Я вважаю, що це - гастролери, от і все, моє таке ставлення", - заявив Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що ми маємо показувати єдність усередині держави, тоді буде й підтримка на міжнародному рівні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-