У Києві відновили роботу вже 50 посольств - Зеленський

У Києві відновили роботу вже 50 посольств - Зеленський

Укрінформ
Повноцінну діяльність у столиці України відновили 50 посольств. Вірчі грамоти від іноземних послів відтепер прийматимуть у Софійському соборі.

Про це сказав Володимир Зеленський у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Започаткували сьогодні нову і – я вважаю – дуже важливу і красиву традицію. Відтепер церемонія вручення вірчих грамот послами іноземних держав, які розпочинають свою діяльність в Україні, буде відбуватись не просто в Києві. А на території нашого Софійського собору», - зазначив Президент.

Він пояснив, що це сакральний, історичний і державницький центр українського народу.

«Приймаючи саме там вірчі грамоти у послів, ми демонструємо, хто такі українці, які ми і що за нами стоїть. Цим ми висловлюємо найвищу повагу представникам інших народів. Відкриваємося їм. І одночасно показуємо, що очікуємо від них такої ж поваги, такої ж щирості до Українського народу, до наших інтересів і до нашої історії», - сказав Зеленський.

Читайте також: Іноземні посли відтепер вручатимуть вірчі грамоти у Софійському соборі

Першими послами, у яких він прийняв вірчі грамоти в рамках нової церемонії, стали представники Молдови, Індії та Сполучених Штатів Америки.

«Одразу після церемонії поспілкувався з новими послами. Враження – приємні. Сподіваюсь на результативну роботу», - зауважив глава держави.

Він зазначив, що у Києві поновлюють повноцінну діяльність дедалі більше посольств, станом на сьогодні їх уже 50.

«Це дуже важливо не тільки практично – для роботи дипломатів, а й на символічному рівні. Кожне нове посольство, яке повертається в нашу столицю, є свідченням віри у нашу перемогу. У те, що Україна зможе захистити свою державність у цій війні, розвʼязаній на нашій землі російською федерацією», - пояснив Президент.

Читайте також: Зеленський: Ми вже почали працювати над новими санкційними пакетами проти росії

Як повідомлялося, з початком повномасштабної російської агресії 24 лютого більшість іноземних посольств евакуювалися з української столиці. Після того, як на початку квітня агресор зазнав поразки під Києвом і відступив, іноземні представництва поступово повертаються до української столиці.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-