Чавушоглу: Переговори про обмін полоненими між Україною та рф тривають, у решті питань – застій

Чавушоглу: Переговори про обмін полоненими між Україною та рф тривають, у решті питань – застій

Укрінформ
Переговори щодо обміну військовополоненими між Україною та росією тривають, тоді як загалом у переговорному процесі спостерігається застій.

Про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав журналістам після візиту в Палестину, повідомляє Укрінформ з посиланням на турецьке видання Sabah.

«У переговорному процесі між росією та Україною застій, навіть Україна сказала, що переговори призупинені… Триває обговорення щодо обміну військовослужбовцями, захопленими росією, та російськими солдатами, які потрапили в полон в Україні», - сказав турецький міністр.

За його словами, переговори про припинення вогню відійшли на другий план, актуальним лишається питання розблокування морських шляхів експорту зерна з України.

«Надходження зернової продукції на міжнародні ринки є чутливим питанням. Наразі це неможливо з міркувань безпеки. Міжнародних санкцій щодо цієї продукції для росії немає, але є санкції на кшталт страхування кораблів - контакти з цих питань тривають», - сказав Чавушоглу.

Міністр закордонних справ Туреччини також повідомив, що в Києві залишаються два літаки ВПС Туреччини, вони отримують необхідне обслуговування.

«Відкриття повітряного простору України важливе, без нього ми не хочемо ризикувати літаками. З їхнім поточним розміщенням проблем немає», - сказав він.

Читайте також: Прем'єр Італії про розмову з путіним: Я не побачив проблисків миру

Як повідомляв Укрінформ, 16 травня розпочалась евакуація українських захисників із заблокованого російськими загарбниками меткомбінату «Азовсталь», яка тривала кілька днів. Президент Зеленський закликав світ тиснути на росію задля обміну полонених - вважає, що обмін українців, які перебувають у російському полоні, залежить від підтримки багатьох держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-