Голова Африканського союзу зібрався в Україну та росію – говоритиме про розблокування експорту зерна

Голова Африканського союзу зібрався в Україну та росію – говоритиме про розблокування експорту зерна

Укрінформ
Президент Сенегалу і голова Африканського союзу Макі Салл планує відвідати росію та Україну задля розблокування експорту зерна з метою уникнення широкомасштабного голоду в регіоні.

Про це, як передає Укрінформ, пише Голос Америки.

"Африка страждає від перебоїв з постачанням продовольства та різкого зростання цін на основні товари та ризикує отримати «катастрофічні наслідки», якщо ситуація збережеться", - сказав Салл на Форумі управління Фонду Ібрагіма.

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, майже половина із 54 країн Африки залежить від імпорту пшениці з росії та України.

Читайте також: Єврокомісія не виключає створення за підтримки військових коридорів для зерна з українських портів

«Ми закликаємо до припинення вогню, закінчення війни та випуску всіх продуктів харчування… щоб світ не знав голоду після двох років COVID та майже трьох місяців війни», – сказав Салл.

За його словами, деякі райони Африки вже сьогодні стикаються з рекордним рівнем голоду, спричиненим кліматичними потрясіннями та економічним спадом у зв'язку з пандемією COVID-19.

Якщо блокування постачання продовольства продовжуватиметься і настане голод, то на переконання Салла, «світ не зможе стримати наслідків, тому що вони будуть масштабними для імміграції».

Читайте також: У Британії відхилили ідею «обміняти» послаблення санкцій проти рф на коридор для експорту зерна

Глава Африканського союзу заявив, що відвідає москву та Київ у намірах сприяти діалогу між двома сторонами.

Як повідомлялося, росія заблокувала усі порти та торгові шляхи, через які здійснювався світовий експорт українського зерна. Близько 20 млн тонн зерна залишаються заблокованими в портах України.

Зараз в Україні заблоковані 20 млн тонн зерна. Зазвичай експорт зерна становив 5 млн тонн щомісяця, нині альтернативними шляхами вдається вивезти від 200 тис. до 1 млн тонн.

Держсекретар США Ентоні Блінкен підкреслював, що реакція на нинішню глобальну продовольчу кризу, яка здебільшого була спричинена війною путіна проти України, вимагає реагування всього світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-