Євросоюз у червні має відкрити двері перед Україною – Дуда

Євросоюз у червні має відкрити двері перед Україною – Дуда

Укрінформ
Україна на саміті ЄС у червні має отримати чіткий сигнал від ЄС про відкриті двері до ЄС й отримати статус кандидата на членство в Євросоюзі.

Про це під час спільної пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським заявив у неділю в Києві глава польської держави Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні Україна потребує нашого сигналу: відкриття європейських дверей для України як держави, для українського суспільства, яке хоче бути частиною європейської спільноти, а не російською сферою впливу”,- наголосив Дуда.

На його переконання, надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС під час саміту Європейської Ради 24 червня буде сигналом для українців з боку європейських лідерів і матиме “важливе політичне й психологічне значення”.

Читайте також: Зеленський про членство України в ЄС: Лишились бюрократичні й технічні моменти

Дуда підкреслив, що цей жест має важливе значення не лише для України, але і ЄС, якщо європейці хочуть, аби цей проєкт і надалі залишався “привабливим”.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою у форматі віч-на-віч, після чого відбулися перемовини делегацій України та Польщі під головуванням президентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-