Зеленський: Мета зустрічі з путіним залежить від того, коли така зустріч відбудеться

Зеленський: Мета зустрічі з путіним залежить від того, коли така зустріч відбудеться

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає, що переговори України і росії рано чи пізно відбудуться, але мета зустрічі з путіним залежатиме від того, коли саме пройде ця зустріч.

Як повідомляє Укрінформ, про це Зеленський заявив в інтерв'ю загальнонаціональному телемарафону, відповідаючи на питання, якою саме він бачить мету зустрічі з путіним.

"Мета зустрічі з путіним залежить від того, коли ця зустріч відбуватиметься. Мета змінюється. Як є гібридна війна, таким гібридним і буде мир та гібридні зустрічі. Якщо б ми сьогодні зустрічалися, то питання Маріуполя було б в адженті, якщо ми зустрічатимемось через два-три місяці, то може цього питання уже й не буде, або може бути частково. Якби ми зустрічалися з самого початку війни, то мета була б ще інша. Якщо ми зустрілися б сьогодні, то ми знаємо, що окуповано, а що деокуповано, і говорили б про це. За два місяці ми вже не знатимемо, в якому стані все буде", - сказав Президент.

За його словами, в будь-якому разі зараз важливе вирішення питання щодо обміну полоненими, деокупації і щодо миру - заради зупинення війни. "Сьогодні, коли є та чи інша конкретика, ми розуміємо загрози і ризики, від нас багато речей залежить. Але багато речей залежить і від росії. У нас є бажання і є свої цілі: ми хочемо повернення територій і хочемо закінчити цю війну. Але коли це буде, то все залежить від часу, коли буде розмова з путіним", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Буданов: путін в абсолютному глухому куті - він не може зупинити війну і не може її виграти

Він висловив переконання, що розмова України і росії точно відбудеться, але наразі невідомо, в якому саме форматі й коли. "Не знаю, в якому форматі: з посередниками, без посередників, в широкому колі, на рівні президентів, двостороння розмова, але вона буде", - підкреслив керівник держави.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-