Україна робить усе можливе для відновлення експорту продовольства в Африку - Кулеба

Україна робить усе можливе для відновлення експорту продовольства в Африку - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив ліберійського колегу, що Україна робить усе можливе для відновлення експорту продовольства на африканські ринки.

Як передає Укрінформ, про це глава української дипломатії повідомив у Твітері.

«Розмовляв зі своїм ліберійським колегою Ді Максвелл Кемайя. Вдячний за підтримку Ліберії в рамках ООН. Україна робить все можливе, щоб експортувати продовольство на африканські ринки, але Росія повинна припинити свою незаконну блокаду українських морських портів і припинити підрив глобальної продовольчої безпеки», - написав Кулеба.

Читайте також: Україна працює з ЄС над логістичними маршрутами для експорту сільгосппродукціїСтефанішина

Як повідомлялося, європейський комісар з питань транспорту Адіна Велян представила 12 травня у Брюсселі план дій, спрямований на допомогу Україні експортувати агропромислову продукцію, так звані смуги солідарності - Solidarity Lanes.

За словами єврокомісара, 20 млн тонн зерна мають бути відправлені з України менш як за три місяці, використовуючи інфраструктуру ЄС.

Читайте також: Канада може допомогти Україні з обладнанням для експертиз перед вивезенням аграрної продукції

У середньостроковій перспективі для покращення сполучення між ЄС та Україною Європейська комісія працюватиме над збільшенням пропускної спроможності інфраструктури нових експортних коридорів та над створенням нових інфраструктурних зв'язків у рамках реконструкції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-