рф не реагує на пропозиції вивести війська із захоплених після 24 лютого територій – Зеленський

рф не реагує на пропозиції вивести війська із захоплених після 24 лютого територій – Зеленський

Укрінформ
російська федерація у межах перемовин не відповідає на пропозиції України вивести свої війська із захоплених після 24 лютого територій.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю для проєкту Porta a Porta італійського телеканалу Rai 1, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Немає компромісів щодо нашої незалежності, але, тим не менш, у перемовинах ми готові говорити: вийдіть принаймні з тієї території, яку окупували, починаючи з 24 лютого. Так, ви будете на деяких наших тимчасово окупованих територіях стояти, на жаль, але це перший зрозумілий крок, щоб про щось говорити. Давайте це зробимо. Ми не чуємо відповіді на це запитання», - сказав глава Української держави.

Окрім цього, відповідаючи на запитання, якої перемоги хоче Україна, Зеленський зауважив, що Україна прагне звичайних речей – поваги до суверенітету, територіальної цілісності, незалежності, традицій, мови та народу.

«Я зараз сказав банальні речі, але саме ці нормальні, звичайні, банальні речі порушила російська федерація. Їх потрібно відновити. Що таке відновити? Вивести війська з нашої землі. Вивести війська, деокупувати наші домівки, наші села. Я вже не кажу, що треба повернути все награбоване зі звичайних домівок, бо для нас це не цінності. Для нас цінності – це живі люди. Тож хай би що награбували, нехай ідуть. Все одно вони будуть за все відповідати», - додав Президент.

У контексті відповідальності росії він висловив переконання, що репарації, суди, вироки обов’язково згодом будуть. Водночас Зеленський зазначив, що це не допоможе повернути загиблих українців. «Цьому немає ціни. І пробачення цьому немає», - наголосив глава Української держави.

Читайте також: Зеленський: Для нас перемога - повернути своє, для росії - забрати чуже

Як повідомлялося, перемовини між Україною та російською федерацією тривають фактично від початку війни донині.

Водночас Зеленський заявив, що перемовини щодня ускладнюються через виявлення нових фактів звірств російських військ на деокупованих українських територіях.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-