Україна в ОБСЄ:  78 днів боротьби довели, що москві не вдасться зламати волю нашого народу

Україна в ОБСЄ: 78 днів боротьби довели, що москві не вдасться зламати волю нашого народу

Укрінформ
Зламати волю українського народу росії ніколи не вдасться, вона не отримає нічого, окрім ганьби для наступних поколінь.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, передає кореспондент Укрінформу.

"Росія може зруйнувати стіни. У неї достатньо засобів руйнування та, передусім, рішучості це зробити. Але москві ніколи не вдасться зламати волю і прагнення нашого народу, як це довели 78 днів боротьби", - заявив Цимбалюк.

Він поінформував учасників засідання про черговий ракетний удар росіян по цивільному об’єкту – музею українського філософа Григорія Сковороди у Харківській області. Дипломат також навів відомий вислів філософа "Світ ловив мене, так не впіймав".

"Цей вислів Григорія Сковороди найкраще ілюструє провал розв’язаної путіним війни проти України. Президент росії намагався зруйнувати державність України та зламати єдність демократій. Але йому це не вдалося", - наголосив Цимбалюк.

Читайте також: Удар росії по музею Сковороди є спланованою акцієюТкаченко

За його словами, з огляду на провал в Україні путін зараз намагається "помститися вільним людям Європи". "У москві все ще намагаються змінити результат війни, провокуючи посилення напруги у регіоні. Війська росії в Придністровському регіоні Молдови приведені в повну оперативну готовність; білорусь, спільниця агресора, проводить раптові військові навчання, у тому числі в безпосередній близькості від кордону з Україною, що є додатковим доказом того, чому мінськ не повинен очолювати Форум з безпекового співробітництва ОБСЄ", - заявив український посол.

Він вказав і на те, що "хворі фантазії" путіна з підкорення української нації знаходять підтримку у населення рф, про що свідчать, зокрема, перехоплені розмови між російськими солдатами та їх дружинами, які закликають своїх чоловіків "ґвалтувати українок і вбивати українських дітей".

"Але вони не отримають нічого, крім ганьби для наступних поколінь. І є лише один шлях відновлення миру, порушеного росією: росія має зупинити війну, вивести свої війська, відновити територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Крим, і, звісно, ​​взяти на себе відповідальність за всі злочини, скоєні проти українського народу, а також забезпечити гарантії неповторення агресії та відшкодування шкоди жертвам і повернутися до принципів міжнародного права", - заявив очільник української місії в ОБСЄ.

24 лютого 2022 року росія здійснила масштабне вторгнення в Україну, розпочавши масовані бомбардування міст і сіл. Загарбники розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-