Президентка Бундестагу підтримує прискорену процедуру вступу України до ЄС

Президентка Бундестагу підтримує прискорену процедуру вступу України до ЄС

Укрінформ
Президентка Бундестагу Бербель Бас підтримує вступ України до ЄС у найближчому майбутньому.

Вона висловилася щодо цього в ефірі телеканалу ZDF, передає Укрінформ.

За словами Бас, наразі треба подивитися, як можна прискорити процедури, щоб для України виникла «реальна перспектива» набуття членства з чітким планом та вимогами.

«Це важко для держави в стані війни, але оскільки ми всі хочемо в перспективі, щоб Україну прийняли до ЄС, зараз все має бути прискорено», – зазначила глава німецького парламенту, додавши, що бачить своїм завданням підтримку України.

Політик підкреслила, що для України є дуже важливим отримати дорожню карту, графік, щоб знати, які критерії та коли вона має виконати.

Бас висловила сподівання, «що це не займе десятиліття», та нагадала, що низка країна також очікують на вступ до ЄС уже протягом тривалого часу.

Читайте також: Україна готова до прискореної процедури вступу до ЄС і очікує на готовність від Брюсселя – ОП

Оцінюючи промову путіна на «параді», його заяви про денацифікацію, Бас назвала її «віроломним прикладом пропаганди». Те, що путін не оголосив війну та мобілізацію, як багато хто очікував, спікер Бундестагу не розцінює як ознаку зменшення напруженості. «Не можна навіть говорити про полегшення. Ситуація дуже напружена», - констатувала вона.

Бас, яка перебувала з візитом в Україні 8 травня, зазначила, що українці втомлені, але сповнені рішучості захищати свою державу. «Вони не здаються, і це дуже відчувається», - заявила президентrf Бундестагу.

Як повідомлялося, 8 травня Київ відвідала президент Бундестагу Бербель Бас, тиждень тому - голова найбільшої німецької опозиційної партії ХДС Фрідріх Мерц.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-