Генсекретарка Ради Європи відвідала Бородянку та Ірпінь

Генсекретарка Ради Європи відвідала Бородянку та Ірпінь

Фото
Укрінформ
Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич сьогодні відвідала Бородянку та Ірпінь.

Як передає Укрінформ, про це керівник Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк повідомив у Телеграмі.

Європейську делегацію зустрічали голова Київської ОВА та куратор гуманітарного напрямку КОВА Олексій Кулеба.

Генеральній секретарці Ради Європи показали зруйновані житлові комплекси населених пунктів Київщини. Вона побачила жахливі наслідки російських обстрілів мирних міст та докази військових злочинів росії.

«Про військові злочини країни агресора має знати кожен у світі. Сьогодні українці стоять форпостом у боротьбі за майбутнє всієї Європи та цивілізованого світу. І дуже важливо, що наші європейські партнери підтримують нас. Вдячний нашим поважним гостям, що відвідали Київщину саме 9 травня – День перемоги над нацизмом. Перемога буде за нами, а наші міста ми відбудуємо», - підкреслив Павлюк.

Генеральний секретар ради Європи відвідала Бородянку та Ірпінь / Фото: Євген Любімов, Укрінформ

Читайте також: Глава Київської ОВА показав гурту U2 зруйновані житлові комплекси Ірпеня та Бучі

В коментарі Укрінформу перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, яка супроводжувала генеральну секретарку Ради Європи в поїздці, зазначила, що Марія Пейчинович-Бурич здійснила важливий візит підтримки та солідарності. «Вона була єдиною очільницею міжнародної організації, яка, попри шалений російський тиск, приїхала на саміти Кримської платформи. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну вона була серед перших, хто засудив росію. Рада Європи стала першою міжнародною організацією, звідки з ганьбою викинули росію, прибравши триколор, що став символом аналогічного нацизму - рашизму, з алеї прапорів країн-членів», - підкреслила Джапарова.

Вона також додала, що Пейчинович-Бурич є великим другом України та захисником міжнародних правил та права. «Вона попри ризик прибула до Києва та відвідала Ірпінь та Бородянку. Вона висловила співчуття тим, хто втратив близьких у війні, а також захоплення українцями. Це є цілком зрозумілим, бо вона сама пережила війну в Хорватії, коли хорвати відстоювали свою територіальну цілісність та суверенітет", - зазначила Джапарова.

Як повідомляв Укрінформ, 8 травня Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо відвідав Ірпінь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-