У МЗС нагадали депутатам, для чого потрібні дипломатичні паспорти

У МЗС нагадали депутатам, для чого потрібні дипломатичні паспорти

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України закликає народних депутатів неухильно дотримуватися положень про дипломатичний паспорт.

Про це написав речник МЗС Олег Ніколенко у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"Час нагадати, що дипломатичні паспорти видаються народним депутатам України виключно для здійснення офіційних відряджень", - зазначив Ніколенко.

Він зауважив, що відповідно до положення про дипломатичний паспорт, після повернення із відрядження в десятиденний термін ці документи мають бути повернуті до МЗС на зберігання і за жодних обставин не можуть використовуватися для приватних поїздок.

Речник зовнішньополітичного відомства закликав народних депутатів неухильно дотримуватися цих вимог.

Читайте також: Президент назвав прийнятні причини відсутності депутатів на роботі

Раніше у ЗМІ з'явилась інформація про те, що один з народних депутатів скористався дипломатичним паспортом при перетину кордону.

Нагадаємо, 22 квітня у пункті пропуску “Краківець” працівники Львівської митниці не випустили з України 13 годинників із зазначеною вартістю 35 тис. євро. Новина набула резонансу через припущення ЗМІ, що чоловіком, який намагався вивезти з України годинники, був народний депутат Григорій Суркіс, який за період воєнних дій не вперше перетинає державний кордон України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-