Зеленський зустрівся з главою МЗС Данії

Зеленський зустрівся з главою МЗС Данії

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з міністром закордонних справ Королівства Данія Єппе Кофодом заявив, що Україна цінує підтримку Данії у цей нелегкий час.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський написав у Телеграмі.

"Данія розуміє та підтримує Україну, і ми це відчуваємо. Дякую за предметну зустріч міністру закордонних справ цієї країни Єппе Кофоду. Цінуємо, що в цей нелегкий час ви поруч із нами", - зазначив Зеленський.

За інформацією пресслужби глави держави, Президент нагадав, що нещодавно у Києві відбулася його плідна зустріч з Прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен.

«Важливо, що співпраця між нашими державами є справді динамічною та плідною», – сказав він і привітав відновлення діяльності посольства Данії у Києві.

Зеленський наголосив, що Україна потребує максимальної оборонної допомоги.

«Я знаю, що Данія вже багато зробила в цьому питанні й продовжує робити», – зауважив він.

Глава держави наголосив на важливості cкоординованої протидії агресору на санкційному треку. За його словами, Україна цінує активну позицію Данії щодо обмежувальних заходів ЄС проти РФ та розраховує на подальшу активну роль Копенгагена в санкційному тиску.

Президент також висловив переконання у підтримці України з боку Данії на шляху до членства в ЄС.

Значну увагу сторони приділили питанню фінансової допомоги економіці України. Зеленський високо оцінив готовність данської сторони відіграти провідну роль у відновленні Миколаєва разом з іншими міжнародними партнерами.

Читайте також: Глава МЗС Данії: Ми повинні надавати Україні необхідну зброю

Він також відзначив допомогу уряду Данії в розчищенні та відбудові визволених українських міст шляхом передання будівельної техніки. Цей крок є одним із результатів домовленостей, досягнутих під час нещодавніх перемовин із Прем’єр-міністром Данії.

На зустрічі також ішлося про подальшу спільну роботу над притягненням агресора до відповідальності за злочини на території України.

Як повідомляв Укрінформ, 2 травня міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод на спільному брифінгу з главою МЗС України Дмитром Кулебою заявив, що Європа не сприймає погрози росії у питанні вибору, з ким співпрацювати НАТО та Європейському Союзу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-