Сенат США цього тижня може розглянути законопроєкт про конфіскацію російських активів

Сенат США цього тижня може розглянути законопроєкт про конфіскацію російських активів

Укрінформ
Сенат США до кінця цього тижня може розглянути законопроєкт HR 6930, що визначає конституційні механізми, за допомогою яких Президент Джо Байден може вживати заходів для вилучення та конфіскації активів російських підсанкційних юридичних та фізичних осіб.

Про це сказав на брифінгу заступник керівника Офісу Президента України Андрій Смирнов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для набуття чинності закон законопроєкт має бути ухвалений Сенатом та підписаний президентом Сполучених Штатів Америки. Юридичні проходження документа у відповідності до законодавчого процесу тривають. Документ переданий на розгляд Комітету Сенату США з міжнародних відносин. Його розгляд очікується до кінця цього тижня», - розповів він.

Смирнов нагадав, що законопроєктом HR 6930 передбачено, що президент США може здійснити усі необхідні правові заходи та процедури для того, щоб здійснити арешт та конфіскацію майна/рахунків іноземних громадян, чиї статки отримані частково за рахунок корупції, пов’язаної з режимом президента російської федерації володимира путіна.

Також це стосується тих осіб, які надають «політичну підтримку путінському режиму, майно та рахунки яких знаходяться під юрисдикцією США та щодо яких були введенні санкції».

Читайте також: Країни ЄС заморозили російські активи на €29,6 мільярда

«Такі активи повинні утримуватись, використовуватись, адмініструватись та продаватись на благо народу України, а тому числі на відбудову нашої держави та надання гуманітарної допомоги населенню… Реалізація зазначеного законопроєкту охопить значний обсяг активів, які будуть спрямовані на відшкодування збитків», - додав заступник керівника Офісу Президента.

Як повідомлялось, 28 квітня Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки ухвалила законопроєкт HR 6930, який передбачає конфіскацію активів російських підсанкційних юридичних та фізичних осіб. Його підтримали 417 конгресменів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-