Зустріч у Рамштайні засвідчила створення антипутінської коаліції – Єльченко

Зустріч у Рамштайні засвідчила створення антипутінської коаліції – Єльченко

Укрінформ
Зустріч глав оборонних відомств понад 40 країн на авіабазі Рамштайн фактично засвідчила створення антипутінської коаліції, метою якої є перемога України у війні з росією.

Таку думку висловив в ефірі національного телемарафону колишній постпред України при ООН і експосол України в США Володимир Єльченко, повідомляє Укрінформ.

«Я в цьому (зустрічі на авіабазі Рамштайн – ред.) бачу дуже просту, але дуже важливу для України річ – це фактично створення антипутінської коаліції… Це свідчить про те, що назад дороги від цієї боротьби немає. Це мені нагадує - з певною натяжкою, бо це були інші історичні обставини, - антигітлерівську Тегеранську конференцію 1943 року, на якій уже почали домовлятися, що буде після того, як фашистська Німеччина буде переможена і яким буде світ після війни », - сказав Єльченко.

Він додав, що до цього ми, можливо, ще не дійшли, водночас, на його думку, зустріч на авіабазі Рамштайн свідчить, як мінімум, про набагато більший рівень координації допомоги.

У цьому контексті Єльченко відзначив створення у Штутгарті центру координації постачання військової допомоги Україні і заяву державного секретаря США Ентоні Блінкена, що Сполучені Штати прискорюють постачання зброї Україні і тепер цей процес зазвичай займає всього 72 години після отримання запиту від України.

«Це дуже швидко, це небачені темпи. Так, можливо, це трошки запізно, але тим не менше, це свідчить про те, що і НАТО в цілому, і окремі країни НАТО, і ЄС, і світ прекрасно розумують, як важливо сьогодні дуже швидко надавати допомогу Україні, адже йдеться вже не просто про те, щоб Україна вистояла, а про те, щоб Україна перемогла у цій війні, і про це відкрито говорили і президент Байден, і держсекретар Блінкен, і міністр оборони Остін та інші високопосадовці», - акцентував дипломат.

Читайте також: Глава Пентагону оголосив про створення Контактної групи з питань оборони України

Як повідомляв Укрінформ, за ініціативи США у вівторок на авіабазі Рамштайн у ФРН відбулася зустріч глав оборонних відомств та начальників штабів понад 40 держав. За словами голови Об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США генерала Марка Міллі, головне завдання переговорів – синхронізація та координація військової допомоги Києву.

Міністерство оборони США створило центр управління для координації постачання та оптимізації доставки військової допомоги Україні у німецькому Штутгарті, в зоні відповідальності Європейського командування США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-