Дебати про наслідки війни рф проти України будуть у центрі весняної сесії ПАРЄ

Дебати про наслідки війни рф проти України будуть у центрі весняної сесії ПАРЄ

Укрінформ
Загальнополітичні дебати щодо наслідків агресії російської федерації проти України, що пройдуть 27 квітня, будуть в центрі весняної пленарної сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Про це йдеться у порядку денному сесії, яка на цьому тижні проходить у змішаному режимі і триватиме до 28 квітня, передає Укрінформ.

У контексті російської агресії також планується проведення термінових дебатів щодо «забезпечення притягнення до відповідальності винних у серйозних порушеннях міжнародного гуманітарного права».

Читайте також: У ПАРЄ закликають до максимального тиску на росію та єдності для підтримки України

27 квітня перед ПАРЄ має виступити президент Італійської Республіки Серджіо Маттарелла та відповісти на запитання парламентаріїв.

Асамблея також обговорить звіти про зміцнення стратегічного партнерства між Радою Європи та ЄС, про захист і сприяння справжньої демократії в Європі, а також - як ефективно використовувати конфісковані активи злочинного походження.

Читайте також: Президент ПАРЄ вперше прибув до України

Крім того, на порядку денному - доповіді про боротьбу з показом дітям порнографічного контенту, про питання інституціоналізації людей з обмеженими можливостями, про недопущення надмірного та невиправданого застосування сили органами правопорядку, про боротьбу з дискримінацією за ознаками соціального походження, а також щодо виконання зобов'язань Грузією.

Також у порядку денному сесії - річний звіт комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович про діяльність за 2021 рік.

Як повідомляв Укрінформ, 25 квітня комітет Парламентської асамблеї Ради Європи з політичних питань закликав до єдності та максимального тиску на російську федерацію з метою припинення її агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-