Міністр оборони Грузії закликав Україну «забути образи» та повернути посла

Міністр оборони Грузії закликав Україну «забути образи» та повернути посла

Укрінформ
Міністр оборони Грузії Джуаншер Бурчуладзе заявив, грузинська влада робить максимум, щоб показати свою підтримку уряду України та українському суспільству, назвав помилкою відкликання посла з Грузії та закликав «забути образи».

Про це передає Укрінформ із посиланням на агентство «Новости-Грузия».

Бурчуладзе заявив, що Грузія перебуває на першому місці за обсягом надання Україні гуманітарної допомоги.

«Не менш важливо, яким є ставлення у грузинському суспільстві до українців, і українці це не приховують. Імовірно, на мою думку, немає альтернативної країни, де так ставляться до українських громадян, як у нас. Відкликання посла, звичайно ж, було помилкою. Чим швидше ми забудемо ті образи, які є, тим швидше розвиватимуться наші країни та настане мир», — сказав Бурчуладзе.

Читайте також: Глава МЗС Грузії запевнив Кулебу, що країна не допустить обходу санкцій росією

Він також наголосив, що «формулювання, що Грузія не приєднується до санкцій, є неправильним». Бурчуладзе підкреслив, що «Грузія приєдналася до всіх критичних санкцій: ООН, Ради Європи та інших».

«Нерозумно приєднуватися до тих санкцій, які не вплинуть на агресора, а лише пригнічуватимуть населення Грузії», — додав він.

Читайте також: До Києва прибула делегація грузинського парламенту

Нагадаємо: про негайне відкликання посла з Грузії Президент Зеленський заявив ще на початку березня. Таке рішення ухвалили «за перепони для добровольців, які хочуть нам допомогти» та за «неморальну позицію щодо санкцій». Після цього влада Грузії заявила, що приєдналася до міжнародних санкцій проти країни-агресора.

Однак вже через кілька днів прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі заявив, що Грузія не запроваджуватиме економічні санкції проти росії через вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-