Байден номінував Бріджит Брінк на посаду посла США в Україні

Байден номінував Бріджит Брінк на посаду посла США в Україні

Укрінформ
Президент Сполучених Штатів Джо Байден номінував посла США у Словаччині Бріджит А. Брінк на посаду глави американської дипмісії в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Білого дому.

«Сьогодні президент Байден оголосив про свій намір номінувати на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла в Україні ветерана американської дипломатії Бріджит А. Брінк», - заявили у Білому домі.

Зазначається, що Брінк є кар'єрним дипломатом Вищої дипломатичної служби США, нині вона обіймає посаду посла США в Словацькій Республіці.

До цього пані Брінк працювала старшим радником і заступником помічника секретаря в Бюро з європейських та євразійських справ Державного департаменту США, відповідаючи за питання, пов’язані зі Східною Європою та Кавказом.

Вона також була заступником глави місії в посольствах США в Ташкенті (Узбекистан) і Тбілісі, (Грузія).

Свою 25-річну кар'єру Брінк провела на службі закордонних справ, зосередившись на просуванні політики США в Європі та Євразії.

Брінк є лауреатом численних нагород. Вона має ступінь магістра з міжнародних відносин та політичної науки в Лондонській школі економіки та політології, а також ступінь бакалавра з політичних наук у Коледжі Кеніон (США). Вона розмовляє російською, вивчила словацьку, сербську, грузинську та французьку мови.

Читайте також: Зеленський передав Блінкену й Остіну план дій щодо посилення санкцій проти росії

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час спілкування з журналістами заявив, що Україна отримала запит від США на призначення Бріджит Брінк послом, процедуру узгодження її кандидатури вже запущено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-