Зеленський планує обговорити з Блінкеном і Остіном постачання зброї та гарантії безпеки

Зеленський планує обговорити з Блінкеном і Остіном постачання зброї та гарантії безпеки

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський планує обговорити з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном і міністром оборони США Ллойдом Остіном під час їхнього візиту в Україну постачання зброї та гарантії безпеки.

Про це він сказав під час пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чому важливо, щоб до нас приїжджали лідери? Відповім прагматично: бо не можна зараз до нас приїжджати з порожніми руками. А ми очікуємо не просто презентів чи якихось тортиків, ми очікуємо на конкретні речі й конкретну зброю. Тому я вважаю, що ми зможемо отримати від Сполучених Штатів домовленості або частину того пакета з озброєння України, про яке ми домовлялися раніше», - зазначив Зеленський.

Також Президент зауважив, що Україна очікує підтримки США у діалозі з Німеччиною, щоб німецькі партнери «почали нам постачати саме те, що у них є і що вони зараз не використовують».

Читайте також: Зеленський на зустрічі з путіним говорив би про територіальну цілісність України

Крім того, він розповів, що є стратегічні питання щодо гарантій безпеки, які, за словами глави держави, треба вже обговорювати предметно.

«Тому що Сполучені Штати будуть одним із тих лідерів країн безпеки для нашої держави», - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, у неділю, 24 квітня міністр оборони США Ллойд Остін та державний секретар США Ентоні Блінкен відвідають Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-