Влада рф і велика частина населення ніколи не вважали Україну незалежною – Зеленський

Влада рф і велика частина населення ніколи не вважали Україну незалежною – Зеленський

Укрінформ
російська федерація як на рівні керівництва, так і на рівні великої частини населення ніколи не вважали і не вважають досі Україну незалежною, не поважають українську мову, культуру і людей.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нас не вважали у рф і не вважають як на рівні влади, так, на жаль, через інформаційну політику і на рівні великого відсотка суспільства в рф не вважають незалежною державою, не поважають культуру нашу, цінності, мову, людей. Не вважають, що ми маємо право на самостійність, а значить, не маємо права на життя», - сказав глава держави.

Зеленський підкреслив, що сьогодні українці борються за це життя і, значить, за незалежність, за свободу.

«Така війна за свободу України», - зазначив він.

Читайте також: Україна вийде з переговорів у разі знищення людей у Маріуполі і «референдуму за хнр» - Зеленський

Водночас Президент зауважив, що йому важко оцінити кожен крок очільника росії володимира путіна та те, чому «він тримається за стіл або за крісло всі ці роки».

Однак Зеленський наголосив, що в Україні вже вісім років триває повзуча окупація росії, а рф завжди хотіла мати великий вплив на нашу державу.

При цьому він додав, що українці борються з цим впливом, і запевнив, що «уже побороли».

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Українські військові зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат. Станом на 23 квітня ліквідовано вже близько 21 600 російських загарбників.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-