Яценюк засудив спроби урядів Грузії та Молдови зберегти нейтралітет у війні росії проти України

Яценюк засудив спроби урядів Грузії та Молдови зберегти нейтралітет у війні росії проти України

Укрінформ
Експрем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає намагання урядів Грузії та Молдови зберегти нейтралітет у війні росії проти України неправильними.

Як передає Укрінформ, таку думку він висловив в інтерв’ю виданню Radio Free Europe.

"Щодо тих, хто не є членом ЄС або претендує на членство, то Яценюк назвав намагання урядів Грузії та Молдови зберегти нейтралітет у нинішньому конфлікті "неправильними, і крапка", – пише видання.

Автор публікації нагадує, що тисячі російських військових перебувають в обох країнах. У Грузії – для захисту сепаратистів після п'ятиденної війни 2008 року, в Молдові – для збереження військової присутності радянських часів, незважаючи на неодноразові прохання Кишинева до москви вивести війська.

І Тбілісі, і Кишинів офіційно подали заявку на членство в ЄС, прискоривши свої відповідні заявки, коли російські війська вторглися в Україну майже два місяці тому.

«Вони знають, на що здатна росія. Нас об’єднували спільні цінності. І в ці драматичні та складні часи для українського народу, а також для народів Грузії та Молдови було так важливо проявити справжню єдність, залишитися єдиним фронтом, запровадити санкції проти росії. Якщо Україна впаде, Молдова і Грузія впадуть. Крапка» – сказав Яценюк. Він застеріг ці та інші країни, аби вони не довіряли путіну, та навів історію порушених рф обіцянок.

Читайте також: Арештовані російські гроші мають стати українськими - Яценюк

Раніше прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі повідомив, що Грузія не планує приєднуватися до економічних та фінансових санкцій Заходу проти росії, тому що це "завдасть ще більшої шкоди нашій країні та нашому народу".

Президент Молдови Мая Санду також заявила, що Молдова не приєднуватиметься до санкцій проти росії, бо боїться припинення постачання газу з країни-агресора.

Читайте також: Яценюк виступає за створення юридичної комісії на кшталт Нюрнберзької

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-