У МЗС відповіли на звинувачення президента Сербії про «мінування» літаків до рф

У МЗС відповіли на звинувачення президента Сербії про «мінування» літаків до рф

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України категорично відкинуло безпідставні звинувачення президента Сербії Александра Вучича про нібито причетність України до повідомлень про мінування літаків сербських авіакомпаній.

Про це йдеться у наданому Укрінформу коментарі речника МЗС Олега Ніколенка.

«Його (Вучича – ред.) заяви про нібито причетність України до повідомлень про мінування літаків сербських авіакомпаній, які здійснюють польоти до рф, не відповідають дійсності», – заявив речник МЗС.

Він також висловив розчарування, що Сербія досі не приєдналася до санкцій ЄС, накладених проти росії за її нічим не спровоковану війну проти України. Ніколенко наголосив, що рф щодня завдає ракетно-бомбових ударів по українських містах, вбиває мирних жителів, руйнує цивільну інфраструктуру.

Читайте також: Польща заморожує відносини з Угорщиною через позицію Орбана щодо України

«Жорсткі санкції та єдність демократичного світу здатні зупинити цю війну. Закликаємо Белград стати на бік правди і повною мірою долучитися до підтримки України та відстоювання цінностей, на яких заснована об‘єднана демократична Європа», – зазначив Ніколенко.

Як повідомлялося, президент Сербії Александр Вучич в інтерв'ю телеканалу TV Pink заявив, що його країна продовжить польоти до росії всупереч повідомленням про «мінування» рейсів.

За словами Вучича, за такими повідомленнями стоять дві країни: одна – член ЄС, друга – Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-