Стефанчук обговорив зі спікером парламенту Грузії приєднання його країни до санкцій проти рф

Стефанчук обговорив зі спікером парламенту Грузії приєднання його країни до санкцій проти рф

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив зі спікером грузинського парламенту Шалвою Папуашвілі приєднання Грузії до світової санкційної політики проти російської федерації.

Про це Стефанчук повідомив під час спільного брифінгу з Папуашвілі в українському парламенті, передає кореспондент Укрінформ.

«Ми обговорили низку питань, пов’язаних із приєднання Грузії до потужної загально охоплюючої світової санкційної політики проти російської федерації», - зазначив Голова ВРУ.

Крім цього, за його словами, обговорено питання спільних відносин між Україною та Грузією у майбутньому – після української перемоги над росією. «Насамперед, це майбутнє пов’язане зі спільним рухом у бік євроінтеграційної перспективи. Ми всі погодилися, що такий унікальний шанс для України, Грузії, Молдови став можливим, у тому числі завдяки героїчному спротиву українського народу в цій страшній війні», - уточнив Стефанчук.

Він також поінформував, що серед питань, які обговорювалися під час зустрічі, була торговельно-економічна співпраця.

Окрім цього, Голова ВР зазначив, що запросив політиків та народ Грузії взяти активну участь у відбудові України після перемоги над рф.

Водночас Стефанчук висловив вдячність грузинам за підтримку Української держави у війні. Він також вшанував пам’ять про загиблих громадян Грузії, які воювали на українському боці.

Як повідомляв Укрінформ, парламентська делегація Грузії на чолі зі спікером Шалвою Папуашвілі 16 квітня прибула до Україні. У межах візиту парламентарії відвідали деокуповані населені пункти Київської області – Бучу та Ірпінь.

Читайте також: Стефанчук зі спікером парламенту Грузії відвідали Бучу та Ірпінь

Раніше грузинський прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі заявив, що Грузія не планує приєднуватися до економічних та фінансових санкцій Заходу проти росії через повномасштабне вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-