Німеччина узгоджуватиме з партнерами надання зброї Україні – Шольц

Німеччина узгоджуватиме з партнерами надання зброї Україні – Шольц

Укрінформ
Німеччина не робитиме односторонніх кроків у питанні надання Україні озброєнь.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на пресконференції після переговорів у Берліні з албанським колегою Еді Рамою, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми в минулому забезпечили Україну зброєю, зокрема йдеться про протитанкові ракети, протиповітряні ракети, боєприпаси тощо. І ми будемо й надалі підтримувати Україну. Ми робимо це в тісній співпраці з усіма нашими друзями, з якими обговорюємо це, і не буде жодних односторонніх кроків - лише спільні виважені й узгоджені дії», - сказав канцлер.

Шольц також нагадав, що він перервав багаторічну політику ФРН щодо ненадання зброї країні, де триває збройний конфлікт, і цей приклад наслідували деякі інші країни.

Канцлер також наголосив, що Основоположним актом НАТО-росія, договорами у межах ОБСЄ європейці намагалися будувати безпечну Європу, де однією з засад є обов’язок визнання суверенітету держав, недоторканності кордонів. Проте «путін своєю війною все це порушив». 

На переконання Шольца, в інтересах усіх, у тому числі путіна, щоб ця війна завершилася якнайскоріше та було встановлено перемир’я, а також, щоб росія вивела свої війська з території України. Крім цього, канцлер назвав агресію росії проти нашої дежави «безглуздою та вбивчою».

Своєю чергою, Еді Рама запевнив, що Албанія повністю засуджує російську агресію та скоєні в Україні російськими військами жахливі злочини, а також закликав до якнайскорішого завершення війни, що руйнує міста і життя мільйонів людей.

Як повідомляв Укрінформ, ЄЄ запровадив уже п’ять пакетів економічних та особистих санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей кремлівської «машини війни» до продовження агресії, та приступив до підготовки шостого пакета. Передбачається, що він охоплюватиме також поставки російських енергоресурсів до Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-