Зеленський розповів про допомогу США і підтримку від Байдена

Зеленський розповів про допомогу США і підтримку від Байдена

Укрінформ
Президент Сполучених Штатів Джозеф Байден може увійти в історію як людина, яка стояла пліч-о-пліч з українським народом, що переміг.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю для програми 60 Minutes американського телеканалу CBS, передає Укрінформ.

“Президент Байден може увійти в історію як людина, яка стояла пліч-о-пліч з українським народом, який переміг і виборов своє реальне право мати свою державу. І думаю це залежить і від нього”, - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що прохання до Президента Байдена надати Україні те, що їй потрібно для захисту було давно.

Читайте також: Україна працює над створенням міжнародного трибуналу для росіян - Зеленський

“Я давно попросив у Президента Байдена ті речі, які нам потрібні для захисту. Не хочу говорити, чи може він це зробити, я вважаю, що він має це зробити. Тому що він лідер Сполучених Штатів. Штати - велика, сильна держава і має великий вплив. І навіть деякі речі, яких у Президента Байдена немає, але він знає, де це все є, і він точно має великий вплив на тих, хто все це має, щоб нас підтримати”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Президент: Ми захищаємо головні цінності – життя і право самостійно робити вибір

Водночас він зауважив, що не розчарований тією підтримкою, яку отримав від Президента США.

“Не знаю, як на його місці інший президент допомагав би, складно сказати. У нас непогані відносини, я так вважаю. В цій ситуації Україна залежить від підтримки США, тому як лідер воюючої держави я не можу собі дозволити бути тільки вдячним”, - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент США Джо Байден підписав два закони щодо припинення імпорту нафти з росії, а також призупинення нормальних торговельних відносин з рф і білоруссю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-