російська пропаганда використовує іноземних політиків для дискредитації України та США - ЦПД

російська пропаганда використовує іноземних політиків для дискредитації України та США - ЦПД

Укрінформ
Колишній прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо в іноземному інформаційному просторі поширює проросійські тези та заявляє про те, що нібито «Словаччину втягують у війну в Україні».

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

«Відомий своїми проросійськими поглядами колишній прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо в іноземному інформаційному секторі поширює тези про те, що Словаччина через Україну та США «втратила якісну багатомільйонну систему захисту» і «Словаччину втягують у війну в Україні». Звичайно, політик не вказує, хто і проти кого воює», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що проросійська риторика притаманна виступам Фіцо щонайменше протягом останніх 8 років - з моменту загарбання росією територій Донбасу та Криму.

Зокрема, він заявляв, що «Україна, на відміну від росії, не виконує Мінських домовленостей», «Не можна покладати на росію відповідальність за український конфлікт», «Захід має зняти санкції з росії».

За словами Центру протидії дезінформації, ці пропагандистські тези Фіцо поширював не лише через кремлівські медіа, а й через провідні іноземні ЗМІ, зокрема Reuters та Politico.

Читайте також: ЦПД оприлюднив добірку фейків, які роспропаганда поширила за останню добу

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації оприлюднив добірку фейків росії навколо того, що Україна начебто здійснювала ядерні розробки, щоб «підірвати європейську безпеку».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-