Парламент Канади засудив злочини росії у Бучі

Парламент Канади засудив злочини росії у Бучі

Укрінформ
Канадський парламент ухвалив постанову із засудженням злочинів росії у Бучі та закликом до уряду збільшити оборонну підтримку України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, внесена депутаткою від Нової демократичної партії Гізер Макферсон постанова отримала у парламенті одностайну підтримку.

“На тлі страхітливої та обурливої інформації із Бучі Палата Громад найрішучішим чином засуджує воєнні злочини та злочини проти людяності, вчинені володимиром путіним, російськими військами та підтримуваними росією силами”, - йдеться у документі.

У постанові також закликається уряд Канади надати Україні подальшу допомогу для захисту від російської агресії, забезпечити документацію злочинів росії та притягнення її до відповідальності, підтримати Україну фінансово та запровадити подальші санкції проти росії.

Як повідомлялося, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Читайте також: Росія створює «інформаційну бульбашку» щодо злочинів у Бучі - ЦПД

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох - зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами в потилицю.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-