Зеленський вкотре закликав світ до посилення санкцій проти рф

Зеленський вкотре закликав світ до посилення санкцій проти рф

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вкотре закликав міжнародну спільноту до посилення санкцій проти російської федерації.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це він сказав під час виступу перед парламентом Румунії.

Зеленський констатував, що запроваджених санкцій проти рф недостатньо для того, щоб зупинити війну, і наголосив: аби росія почала шукати миру з Україною та всією Європою, її треба позбавити всіх ресурсів – передусім фінансових та економічних.

«Євросоюз має нарешті ухвалити принципове рішення і закрити порти для російських суден. Зупинити транзит товарів та будь-яку економічну активність з росією. Обмеження потоку грошей за російські енергоносії не має альтернатив. Можна сперечатись, яким має бути формат: повне ембарго на постачання або програма на кшталт "нафта в обмін на продовольство", – але це необхідно», - зазначив глава Української держави.

Він наголосив, що кожен політик демократичного світу має захищати необхідність надання Україні всієї необхідної зброї. Оскільки, за словами Зеленського, саме на полі бою вирішується, хто вийде переможцем у цій війні – свобода чи тиранія.

Окрім цього, Президент заявив, що кожен, від кого це залежить, має зробити все для швидкого і неминучого притягнення до відповідальності усіх російських військових та їхніх керівників, які винні у скоєнні злочинів проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях України.

Зеленський підкреслив, що зараз на території України вирішується доля Східної і Центральної Європи, Чорноморського регіону. Отже, захистити свободу України, захистити свободу українців – це гарантувати безпеку Європі.

Читайте також: Зеленський звернувся до народу й політиків Румунії

24 лютого президент росії путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

США, ЄС та низка інших країн запровадили і продовжують запроваджувати санкції проти рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-