Кулеба і глава МЗС Британії обговорили санкції проти рф

Кулеба і глава МЗС Британії обговорили санкції проти рф

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та глава МЗС Великої Британії Ліз Трасс обговорили санкції, які мають бути застосовані проти росії.

Про це Кулеба сказав на спільній з Трасс пресконференції у Варшаві, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми обговорили санкції, які мають бути вжиті проти росії без жодної затримки. Насправді у нас спільна думка з Ліз, і я ціную те, що Україна і Британія єдині з цього приводу», - зазначив міністр.

Кулеба зауважив, що жах Бучі, Маріуполя й інших місць вимагає серйозних санкцій «Великої сімки» і Євросоюзу: «Напівзаходів більше недостатньо. Я вимагаю від наших партнерів від імені жертв Бучі і народу України застосувати найбільш жорсткі санкції проти росії цього тижня».

Крім цього, міністр наголосив, що хоч і цінує все, що було зроблено, але Захід продовжує живити російську військову машину платежами, копалинами, торгівлею, яка досі відбувається між рф та західними країнами, а також фінансовими транзакціями через російські банки. 

«Якщо у вас ще є вагання чи аргументи, щоб продовжувати співпрацю з росією - приїдьте у Бучу, а потім говоріть зі мною. Те ж саме стосується зброї для України", - підкреслив Кулеба.

Як повідомлялось, Президент України Володимир Зеленський домовився з Євросоюзом про надання фінансової і технічної підтримки слідчої групи спільних зусиль Євроюст, держав-членів ЄС та Міжнародного кримінального суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-