В Україні створюють механізм спецправосуддя для розслідування злочинів росіян – Зеленський

В Україні створюють механізм спецправосуддя для розслідування злочинів росіян – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив про створення в Україні механізму спеціального правосуддя для розслідування та судового розгляду кожного злочину російських загарбників.

Про це він заявив у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Я прийняв рішення про створення механізму спеціального правосуддя в Україні для розслідування та судового розгляду кожного злочину окупантів на території нашої держави. Суть цього механізму – спільна робота національних та міжнародних фахівців, слідчих, прокурорів та суддів», - зазначив Президент.

Зеленський підкреслив, що цей механізм дозволить Україні та світу притягти до конкретної відповідальності осіб, які розв’язали або брали участь у цій страшній війні проти українського народу та у злочинах проти українців.

Глава держави розповів, що Міністерство закордонних справ, Офіс генерального прокурора, Національна поліція, СБУ, розвідка та інші структури, згідно зі своєю компетенцією, повинні спрямувати всі зусилля на те, щоб механізм запрацював негайно.

Крім того, він закликав усіх українських громадян та друзів України у світі, які можуть долучитися до цієї роботи й допомогти встановленню справедливості, зробити це.

«Світ уже бачив багато воєнних злочинів. У різні часи. На різних континентах. Але настав час зробити все, щоб воєнні злочини російських військових стали останнім проявом такого зла на Землі. Кожен винний у таких злочинах буде внесений у спеціальну Книгу катів, буде знайдений і покараний», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховали майже 300 людей, по вулицях лежать десятки трупів, деякі із них із зв'язаними руками.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-