Україна не підписуватиме жодну угоду, де рф матиме право вето – Арахамія

Україна не підписуватиме жодну угоду, де рф матиме право вето – Арахамія

Укрінформ
Україна не підписуватиме жодну угоду, згідно з якою російська федерація матиме право вето.

Про це голова української переговорної делегації, керівник парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив в ефірі національного телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми не будемо підписувати жодного документа, де росія буде, як вона це робить у Раді Безпеки ООН, ветувати, просто не даючи свій голос, а там потрібен консенсус... Для нас це категорично. Взагалі тоді не треба обговорювати якісь гарантії безпеки, бо росія їх може заблокувати в будь-який момент», - наголосив політик.

Він зазначив, що наразі це питання обговорюється на перемовинах. За його словами, російська федерація «чує логіку і розуміє, що так не може бути», тому напрацьовується інший формат. Арахамія уточнив, що йдеться про мирну угоду між Україною та російською федерацією, однак за умови, що гарантії безпеки надаватимуть інші держави, що унеможливлює блокування цього процесу росією.

Політик висловив думку, що у фінальному раунді переговорів російська сторона сприйме позицію України у відповідному питанні. «Інакше ми нічого підписувати взагалі не будемо», - констатував він.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня в Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегацією. Після нього українська делегація виступила з рядом пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-