Проєкти документів на переговорах з рф готові до обговорення президентами – Арахамія

Проєкти документів на переговорах з рф готові до обговорення президентами – Арахамія

Укрінформ
Проєкти документів для досягнення миру в російсько-українській війні вже достатньо напрацьовані переговорними делегаціями для організації зустрічі Президента України Володимира Зеленського з главою російської федерації володимиром путіним.

Про це голова української переговорної делегації, керівник парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив в ефірі національного телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Вони (російська делегація – ред.) підтвердили нашу тезу, що драфти документів достатньо напрацьовані для того, щоб проводити консультації безпосередньо між двома лідерами країн, тобто Президента України та президента російської федерації. У нас зараз завдання – швидше напрацювати якусь фінальну стадію тих питань, які ми вже зачепили, і готувати можливу зустріч президентів», - сказав Арахамія.

Політик розповів, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 1 квітня спілкувався з представниками України, а також із президентом росії володимиром путіним. Він зазначив, що Ердоган підтвердив готовність організувати цю зустріч найближчим часом.

Арахамія уточнив, що наразі невідомі ні дати, ні місце переговорів президентів. Водночас він висловив думку, що найімовірніше це відбудеться в Туреччині – у Стамбулі або Анкарі.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня в Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегацією. Після нього українська делегація виступила з рядом пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-