Кулеба спростував чутки про тиск партнерів на Україну задля миру «за будь-яку ціну»

Кулеба спростував чутки про тиск партнерів на Україну задля миру «за будь-яку ціну»

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заперечив будь-який тиск партнерів на Україну щодо поступок росії в переговорах задля якнайшвидшого укладення миру.

Про це глава української дипломатії заявив на брифінгу у Варшаві, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Я думаю, що і до початку війни було недоречно говорити про те, що на Україну можна тиснути. Ми продемонстрували у низці ситуацій, що Україна не піддається жодному тиску, з нами можна говорити лише на рівних і ніколи не можна говорити зверхньо. А після 36 днів війни, я запевняю вас, що ніхто в Європі або за океаном навіть не наважиться тиснути на Президента Зеленського або на Україну з будь-якого приводу», - сказав Кулеба.

Він зазначив, що країни, які буцімто підштовхують Україну до поступок у мирних переговорах задля якнайшвидшого укладення миру, є нашими партнерами і дуже багато допомагають.

«Ми ніякого тиску в переговорному процесі з їхнього боку не відчуваємо, а відчуваємо підтримку і маємо дуже тісну взаємодію з урядами цих країн», - запевнив глава української дипломатії.

Раніше видання The Times повідомило з посиланням на високопоставлене джерело в британському уряді, що Велика Британія стурбована тим, що США, Франція та Німеччина «надмірно прагнуть» укласти якнайшвидше мир і можуть підштовхувати Україну до «врегулювання» ситуації та значних поступок у переговорах з росією.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-