Австралія надає $18,7 мільйона військової допомоги Україні

Австралія надає $18,7 мільйона військової допомоги Україні

Фото
Укрінформ
Австралія оголосила про надання додаткової оборонної військової допомоги Збройним силам України розміром 18,7 млн доларів. 

Про це повідомив посол України в Австралії Василь Мирошниченко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні Австралія оголосила про надання додатково 25 мільйонів австралійських доларів (близько 18,7 млн доларів США – ред.) оборонної військової допомоги Збройним силам України. Таким чином загальна військова допомога Австралії досягне 116 мільйонів доларів», - зазначив він.

Мирошниченко зауважив, що, крім цієї підтримки, Австралія надає 65 мільйонів доларів гуманітарної допомоги, 70 тис. тонн енергетичного вугілля для забезпечення енергетичних потреб України, а також тимчасові захисні візи та підтримку українських громад в Австралії.

За словами посла, новий пакет додаткової оборонної військової допомоги включатиме тактичні приманки, безпілотні літальні та безпілотні наземні системи, пайки та медичні товари.

«Уряд Австралії продовжуватиме визначати можливості для подальшої військової допомоги там, де він може швидко надати необхідні можливості ЗСУ», - наголосив дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у четвер Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон заявив, що країна вводить мито 35% на всі товари, які будуть імпортовані з росії та білорусі, на додаток до вже діючих мит.

Президент України Володимир Зеленський виступив перед парламентом Австралії.

З 24 лютого в Україні триває новий етап російсько-української війни. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Весь український народ повстав на боротьбу з ворогом і дає йому гідну відсіч.

Європейський Союз, США, інші країни застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Фото: Фейсбук Василя Мірошниченка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-