Бербок звинуватила росію в бажанні знищити Маріуполь

Бербок звинуватила росію в бажанні знищити Маріуполь

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок обвинуватила москву в бажанні знищити українське місто Маріуполь і зробила чергову спробу закликати росію до людяності.

Про це вона сказала у заяві щодо ситуації в Маріуполі 31 березня, передає Укрінформ.

«Здається, росія налаштована завоювати місто або знищити його, незважаючи на людську ціну», - заявила глава МЗС ФРН.

За її словами, попри те, що жахливі новини залишаються незмінними зі дня на день, не можна допустити того, щоб про людей, про ситуацію в українському місті стали думати менше, випустили це з поля зору.

Понад 100 тисяч мирних жителів досі перебувають у пастці в Маріуполі – в тому числі діти, жінки, чоловіки, старі люди; тижнями вони переживають майже неймовірний кошмар без електрики, без води, без опалення в місті, яке постійно бомбардують російські бомби, де падають ракети та гранати, і яке зрівнюється з землею, - сказала міністр.

«Атаки необхідно негайно припинити. Необхідно дотримуватися міжнародного гуманітарного права. Тому я закликаю російський уряд забезпечити безпечні коридори для добровільної евакуації мирних жителів і доставити гуманітарну допомогу тим, хто не може або не хоче виїхати», - закликала Бербок московську владу.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок на форумі Berlin Energy Transition Dialogue підтвердила намір Німеччини повністю відмовитися від російських енергоносіїв.

Фото: Пресслужба МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-