Поки неможливо сказати, коли саме відбудеться зустріч Зеленського і путіна - Подоляк

Поки неможливо сказати, коли саме відбудеться зустріч Зеленського і путіна - Подоляк

Укрінформ
Поки неможливо сказати, коли саме відбудеться зустріч Президента України Володимира Зеленського і президента рф володимира путіна, російьска сторона має дати відповідь на українські пропозиції, а далі питання логістики.

Про це сказав радник голови Офісу Президента України, член української переговорної делегації Михайло Подоляк під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Напрацьований пакет документів, з яким ми вже виступаємо, і пропозиції, які ми надали російській стороні, вони (напрацьовані документи - ред) вказують про те, що в принципі можна вже починати готуватись до зустрічі президентів. Коли саме це відбудеться - питання логістичне скоріше. Росіянам треба подивитись наші пропозиції, дати попередню відповідь на них, зараз йде постійно праця в онлайн-форматі робочих підгруп, які уточнюють позиції", - сказав Подоляк.

Він додав, що українська сторона вважає готовим пакет документів, ключовий - договір про безпекові гарантії, який вирішує питання війни і миру.

"Певно ми можемо виходити на розуміння, що у найближчий час буде зустріч президентів, саме коли - сказати неможливо, тому що це вже питання логістичне", - зауважив Подоляк.

Як повідомлялося, 29 березня в Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегацією. Після нього українська делегація виступила з рядом пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-