Арахамія: Жодних мирних договорів із росією бути не може, поки її війська залишаються в Україні

Арахамія: Жодних мирних договорів із росією бути не може, поки її війська залишаються в Україні

Укрінформ
Жодних мирних договорів із російською федерацією, а також всеукраїнських референдумів не може бути, поки російські війська залишаються на територіях України, які вони зайняли після 23 лютого.

На цьому глава української переговорної делегації, голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія наголосив в бліц-інтерв'ю для РБК-Україна, передає Укрінформ.

"Так, звичайно", – запевнив політик, відповідаючи на відповідне запитання.

Він розповів, що на першій зустрічі російська делегація підтвердила, що рухатиметься в межах Віденської конвенції. За словами Арахамії, це дуже сприяє українській делегації, оскільки в конвенції чітко зазначено, якщо договір підписаний під тиском, він вважається нікчемним.

"Оскільки вони вже офіційно заявили, що дотримуються норм Віденської конвенції, а міжнародні гаранти взагалі не сядуть за стіл без цього, значить, це наш запобіжник. Коли ми вийдемо на умовне підписання договору або момент, коли його вже можна серйозно обговорювати, вони повинні будуть повністю піти. І тоді вже сядемо його підписувати, візувати або парафувати", – сказав глава української переговорної делегації.

Він наголосив на тому, що норми Віденської конвенції є міжнародним запобіжником і необхідними умовами для забезпечення робочого підписання цього документа.

Як повідомлялося, 29 березня в Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегаціями. Після нього українська делегація виступила з рядом пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-