Єрмак розповів, кого залучають до створення документа про безпекові гарантії для України

Єрмак розповів, кого залучають до створення документа про безпекові гарантії для України

Укрінформ
До створення документа з майбутніми безпековими гарантіями для України залучені представники низки потенційних країн-гарантів.

Про це керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак повідомив під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

Він відзначив роботу української делегації на переговорах із російською стороною, які відбулися в Стамбулі. Єрмак зазначив, що наразі головною метою України є припинення війни та виведення всіх російських військ з території держави.

Окрім цього, за його словами, вкрай важливим є відкриття повноцінних гуманітарних коридорів до всіх міст, де можлива або вже сталася гуманітарна катастрофа. У першу чергу йдеться про Маріуполь, а також Чернігів.

"Далі Україна потребує побудови нової системи міжнародної безпеки. Система, яка зробить неможливою будь-яку агресію проти нашої країни у майбутньому. Тому ми всі, я особисто, підтримуємо цілодобовий зв’язок із нашими міжнародними партнерами, щоб напрацювати якісну та ефективну багатосторонню безпекову угоду", - підкреслив керівник ОП.

Він уточнив, що серед потенційних гарантів відповідної угоди Україна розглядає Сполучені Штати Америки, Велику Британію, Китай, Канаду, Францію, Німеччину, Туреччину, Італію, Польщу та Ізраїль. "З керівниками багатьох із цих країн ми вже визначили конкретних політичних та безпекових радників. Вони працюють разом із нами над майбутнім документом", - сказав Єрмак.

Він наголосив, що Україні потрібні чітко та якісно прописані, ефективні та обов’язкові до виконання міжнародні гарантії безпеки.

Як повідомлялося, 29 березня у Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегацією. Після нього українська делегація виступила з рядом пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-