У проєктах домовленостей з рф немає термінів «демілітаризація» і «денацифікація» - Чалий

У проєктах домовленостей з рф немає термінів «демілітаризація» і «денацифікація» - Чалий

Укрінформ
У текстах, над якими працюють делегації переговорного процесу між Україною та рф, не використовуються терміни «демілітаризація» і «денацифікація».

Про це заявив учасник переговорного процесу з української сторони дипломат Олександр Чалий в інтерв’ю під час телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ці пункти дійсно були в переліку вимог російської федерації. Я скажу так, обережно, як дипломат: як терміни вони не використовуються в тих текстах, над якими ми працюємо. У цьому плані ні в одному з наших текстів і в роботі над цими текстами цих термінів немає», - зазначив він.

Водночас, констатував Чалий, у переговорному процесі українська сторона намагається вирішити деякі питання в контексті контролю над озброєннями.

«І не тільки в контексті України, а й України як країни в системі європейської безпеки», - підкреслив дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня у Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегаціями. Після нього українська делегація виступила з низкою пропозицій для припинення розв'язаної росією війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-